Четирима готови да строят многоетажни паркинги
Четирима готови да строят многоетажни паркинги / netinfo
Първите процедури за изграждането на 5 многоетажни паркинга в центъра на Пловдив ще бъдат внесени в Общинския съвет още до края на февруари. Това съобщи заместник-кметът Петко Атанасов, след като вчера управляващото мнозинство набеляза 5 терена - бившето кино „Космос”, празни общински места на улиците „Кричим” и „Балкан” и два парцела в подстъпите на Стария град – откъм Източната порта и откъм катедралния храм „Св. Богородица”.

Общинските парцели ще се отдават на концесия или ще се продават на конкурс с изричното условие за построяване на многоетажен паркинг. Вече има заявен инвеститорски интерес от трима-четирима бизнесмени, посочи Атанасов.

Той прогнозира, че – ако няма оспорване на процедурите – строителството на първия такъв обект може да започне до лятото.

Изграждането на многоетажните паркинги в подножието на Стария град ще бъде съобразено с облика на архитектурния резерват и ще бъде съгласувано с НИПК. За бившето кино „Космос”, чиято концесия на 2 пъти се проваля поради липса на кандидати, пък може да се постави изискване за изграждане на по-голям комплекс, каза Атанасов.

Подробности чуйте в прикачения звуков файл