боядисани яйца
боядисани яйца / netinfo
Над 5000 яйца ще боядисат на Велики четвъртък доброволци в Бачковския манастир. Те ще бъдат раздадени на богомолците на Възкресение заедно с парче козунак.

Днес от Младежката организация на БЧК с благословията и по покана на Пловдивската Света Митрополия ще боядисат 200 червени яйца, заедно с деца от сдружение „Паралелен свят”, „Различни, но равни”, Национален алианс на хората с редки болести и деца изучаващи религия в училище.

Доброволци от Българския младежки Червен кръст в Пазарджик също организират днес, на Велики четвъртък, традиционното си колективно шарене на яйца в Градската градина. В боядисването ще се включат децата от Центъра за настаняване от семеен тип към БЧК. Поканени са и всички граждани.

Доброволците от БЧК боядисват яйца с деца в Пазарджик
netinfo

Яйцата са дарени от общинските червенокръстки дружества в 20 от селата в общината. Местна фирма за производство на бои също помогна с 360 яйца, багрила и стикери за украсяване. Три детски градини – „Слънчо“, „Пролет“ и „Юрий Гагарин“ пък се ангажираха да сварят част от събраните яйца, които са общо 1943.

Три пазарджишки пекарни се включват в акцията общо със 192 козунака, сладкарски цех пък осигурява 72 тарелки сладкиши. Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик също ще донесат дарения от сладки и козунаци.

Събраните дарения ще бъдат раздадени на Домовете за стари хора в Пазарджик и село Главиница, хранещите се в обществената трапезария за социално слаби възрастни към БЧК в Пазарджик, самотно живеещите възрастни обгрижвани по домовете по програмата за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти, децата от Центъра за настаняване от семеен тип в областния град и Центъра за работа с деца на улицата в село Алеко Константиново, сираци и нуждаещи се граждани.