Бутат стадион Христо Ботев, канарчетата се местят в Коматево
Бутат стадион Христо Ботев, канарчетата се местят в Коматево / botevplovdiv

Ръководството на"Ботев" Пловдив взе кардинално решение за строежа на клубния стадион. На 13 декември 2013 година започва събарянето на останалите три  сектора, а след Нова година стартира  мащабно строителство на стадион "Христо Ботев". Мотивът е, че така спортното съоръжение  ще се изгради по-бързо. На 15 април 2015 година  трябва да бъде готов чисто новия стадион "Христо Ботев".


На 1 юли тази година започна събарянето на трибуна"Изток", като първоначалния вариант предвиждаше тя да бъде построена до средата на 2014 година. Същата процедура трябваше  да се повтори последователно с трибуните "Юг". "Север"и "Централна' , така всяка година бултрасите  щяха да получават по  по един нов сектор. След доброто представяне в европейските клубни турнири, ръководството на най-старият футболен клуб в България реши да съкрати сроковете за построяването на стадиона. Стартира процедура за събарянето на трибуна "Юг" и едновременното и изграждане с вече разрушеният сектор"Изток". Идеята беше двете трибуна да са готови до края на месец август 2014 година.


На 12 декември  2013 година канарчетата ще изиграят последния си мач на сегашния стадион "Христо Ботев". Тогава "Ботев" приема Берое в среща  от 22-ия кръг на "А" група.  Преди това жълто-черните ще посрещнат ЦСКА. Двубоят с "червените" е на 5 декември.


След  подновяването на първенството през пролетта на 2014 година, "Ботев" ще играят домакинските си мачове на базата в Коматево. На основният терен ще бъде изградена трибуна за 1000 зрители, както и изцяло нов сектор за гости с  300 места. Така капацитета  на стадиона в Коматево ще е 3300 зрители. Това решение  е съгласувано с лицензионната комисия към БФС и МВР. Обсъждани са  варианти канарчетата да домакинстват на стадионите на ЦСКА, Берое  и Сливен, но след  консултации с феновете се приема окончателното решение.