БСП и СДС управляват заедно общината с най-много инвестиции
БСП и СДС управляват заедно общината с най-много инвестиции / netinfo

БСП и СДС ще управляват в коалиция община “Марица” заедно със земеделците на Борислав Китов, стана ясно при избора на председател на новоизбрания Общински съвет на днешната му първа сесия.

10-имата съветници на левицата, четиримата сини и двамата от Земеделски народен съюз /ЗНС/ сформираха мнозинството в новоизбрания 29-членния местен парламент и застанаха зад кандидатурата на филолога Пламен Петков. Не се притеснявам от нищо, защото ключовата дума в тази община е работа, каза новиизбраният председател на ОбС пред Дарик. Негови конкуренти за поста бяха достигналият балотаж за кмет Димитър Иванов от БЗНС и Атанас Георгиев от „Атака”.

Няма нищо парадоксално в коалицията, защо никой не реагира, когато два мандата коалицията в “Марица” бе между БСП и БЗНС-Мозер, коментира в отговор на въпрос на Дарик областният лидер на СДС Йордан Бакалов. От БСП пък добавиха, че общото управление на десни и леви не е странно, защото в предизборната кампания повечето политически сили са били по-щедри в обещанията си от канидата на БСП Запрян Дачев. Ще е странно, ако изграждането на канализации в 19-те села и пътища в общината не срещне подкрепа и от останалите политически сили в местния парламент, смятат в партийната централа на социалистите.
Най-важното е отново да забравим политическите си пристрастия, каза кметът Запрян Дачев, след като за трети път окачи кметската огърлица на „Марица”. Заедно с него клетва положиха 19-те кметове на селища в общината и съветниците, най-младият от които е 18-годишният ученик Димитър Кутев от ГЕРБ.

Тържествената сесия и клетвата на новите управници в “Марица” днес съвпадна с 20-годишнината от отделянето на общината от Пловдив. Областният управител Тодор Петков лично поздрави новата местна власт за юбилея, а президентът Георги Първанов, транспортният министър Петър Мутафчиев и парламентарната група на НДСВ пратиха адреси с пожелания общината да отстоява и този мандат първото си място по размер на привлечени инвестиции.