Безплатни медицински консултации и кулинарни атракции на Медикус, Денто, Галения
Безплатни медицински консултации и кулинарни атракции на Медикус, Денто, Галения / netinfo
Да имаме финансова възможност да се възползваме от интересните новости, показани на «Медикус, Денто, Галения 2008» - това пожела министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, който откри 14-то издание на международната изложба. То ще продължи от 22 до 25 октомври с участието на 116 фирми от 19 държави. Те представят съвременни продукти, апаратура и методи за лечение и профилактика в Международен панаир Пловдив.

В рамките на изложението тази година се дава началото на една нова инициатива – форум „Профилактика на репродуктивното здраве”, който ще се открие в 14 часа днес.
Четири дни безплатни консултации за безплодие и прилагане на нови репродуктивни методи ще дават лекари от частна болница по акушерство и гинекология. По време на форума специалистите ще представят най-новите методи за лечение на стерилитета, както и резултатите от прилаганите ин-витро процедури, генетична диагностика и пренатални изследвания.
Ще бъде представен и социален проект, по който всеки месец две жени от страната се подлагат на безплатен опит за ин-витро оплождане.

Експозициите на Международната изложба „Медикус, Денто, Галения” са разположени в палата 11.

Безплатни консултации с диетолог, изложение на полезни хранителни продукти и кулинарно шоу са включени в програмата на Деня на здравословното хранене /24 октомври/. Тойсе организира в рамките на Специализираната изложба за "СПА и Уелнес туризъм". Майстори кулинари ще демонстрират на живо как се приготвят ястия от здравословни съставки, аспециалисти ще дава съвети как може да се оптимизира телесното тегло.
Организатори на проявата са Международен панаир Пловдив и Българската асоциация на професионалните готвачи.