Батаклиев хареса 102-местни  тролеи от Минск за “Градски транспорт”
Батаклиев хареса 102-местни тролеи от Минск за “Градски транспорт” / netinfo
65 нови тролейбуса – трето и четвърто поколение, произведени в Минск, ще бъдат закупени на лизинг за нуждите на „Градски транспорт”. Това обяви днес мажоритарният собственик на дружеството Ангел Батаклиев в присъствието на представители на белоруския завод, които демонстрираха качествата на продукцията си в панаира.

Тролеите са 102-местни и ще намалят наполовина разхода на електроенергия на сега движещите се в Пловдив стари екоколи, посочи маркетинг-директора на завода-производител Евгений Левдански. Продукцията на завода от Минск е експонирана между 6-та и 7-ма палати в панаирното градче.

Новите тролеи могат да бъдат доставени в Пловдив най-рано 6 месец след подписване на предварителен договор за производството им. Това означава, че няма да бъде спазен срока по приватизационния договор инвестицията, която не е задължително да е в нови тролеи, да бъде извършена до края на тази година

Ангел Батаклиев отново заяви, че все още няма необходимата сигурност да пристъпи към поръчка на тролейбусите и очаква гаранции за инвестицията от Агенцията за приватизация, чийто Надзорен съвет не призна преди 2 месеца за инвестиция 60-те новозакупени автобуса за “Градски транспорт”, тъй като техният лизинг се изплаща от приватизираното дружество.