Джип уби дете в Първенец
Джип уби дете в Първенец / /фото: Искра Койчева, Дарик радио Пловдив
Джип прегази дете в Първенец
95732
Джип прегази дете в Първенец
  • Джип прегази дете в Първенец
Бащата на 10-годишното момиченце, което загина на място след като джип го прегази тази сутрин в пловдивското село Първенец, поиска доживотна присъда за шофьора-убиец.

джип прегази момиче в Първенец
бащата на прегазеното момиче е разгневен и иска доживотен затвор за виновния шофьор netinfo

Сигналът за тежкия инцидент е получен към 8:00 часа, съобщиха за Дарик от пловдивската полиция. Дете е отивало заедно с майка си към училище. Джипът, който идва от съседното село Брестовица, ги удря отзад. Майката е откарана в болница в шок. 

джип прегази момиче в Първенец
netinfo

Преди на мястото да дойдат полицейски служители, роднини на жената и загиналото момиченце нападат щофьора на джипа, като му нанасят удари с юмруци.

джип прегази момиче в Първенец
netinfo

Напрежението е овладяно след пристигането на част от специализираната полиция и жандармерия в Пловдив. Единият от участниците в побоя е установен.
 
Пред Дарик бащата на починалото дете поиска доживотен затвор за шофьора на джипа и се закани, че ако не стане така – „ще го запали“.
 
Жители на ромската махала на Първенец заявиха, че няма да пускат децата си на училище, докато в квартала не бъда поставени легнали полицаи. Според тях, това не е първият инцидент с шофьора на джипа.

джип прегази момиче в Първенец
netinfo

Специализираните полицейски сили останаха в Първенец. Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват.

Държавното обвинение е образувало две досъдебни производства.  Шофьорът на джипа, който е на 56 години, е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества,  резултатите са отрицателни. Той е задържан. Работата на разследващите продължава. 

Още чуйте в звуковия файл.