/ sxc.hu
44-годишният Стефан Рабаджиев с прякор Рингоза, който обра с противогаз бензиностанция край пловдивското село Труд, остава в ареста за постоянно. Това реши днес състав на пловдивския районен съд. Мъжът от Отец Паисиево работел като леяр в предприятие, в близост до ограбената от него бензиностанция. 

Спрямо него е  повдигнато обвинение за въоръжен грабеж. Припомняме, че на 24 януари 2020 г,, около 2.20 часа през нощта, Рабаджиев посетил бензиностанция, намираща  се на изхода на с. Труд. Той пристигнал с лек автомобил, слязъл от него и се отправил съм дежурния служител в търговския обект. Заплашил го с пистолет и взел от служебната каса сумата от 1 200 лева. За да не бъде познат, мъжът си сложил противогаз на главата.

Рецидивист с противогаз на главата ограби бензиностанция край Пловдив 

От охранителните камери се разбрало какъв е маршрутът, по който се е движел нападателят. След като извършил грабежа той се прибрал на работа и изгорил в пещта противогаза и оръжието, с което заплашил служителя в бензиностанцията. 

Според справката за съдимост той е имал 23 присъди, 16 от които за кражби, а също и за грабежи. Последното му престъпление обаче било преди 10 години и след това е бил реабилитиран. 

Пред съда защитникът на Рабаджиев посочи, че той се грижи за болния си баща и, че е трудово ангажиран. Самият Рабаджиев пък заяви, че съжалява за извършеното и иска да бъде на свобода, за да полага грижи за баща си. От своя страна държавният обвинител посочи, че престъплението е тежко и извършено умишлено, а законът предвижда наказание от 3 до 10 години затвор. 

Повдигнаха обвинение на бандита с противогаза, изправят го пред съда

Съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че Стефан Рабаджиев е извършилпрестъплението, в което е обвинен, и че има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Затова магистратите оставиха зад решетките нападателя. 

Определението на Районния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския окръжен съд. Ако това стане, делото ще се гледа на 4 февруари.