Антипаркинг колчета по ремонтирания „Гладстон“ (СНИМКИ)
Антипаркинг колчета по ремонтирания „Гладстон“ (СНИМКИ) / снимки: Искра Койчева/ Дарик Пловдив

Антипаркинг колчета ще бъдат поставени по ремонтираната ул. „Гладстон“. Това съобщи градоначалникът Иван Тотев на откриването на изцяло реконструираната отсечка.

Тотев, заедно с районния кмет на „Централен“ Георги Стаменов прерязоха лентата на изцяло обновената пътна артерия, по която вече преминават автомобили. Движението на автобусите от масовия градски транспорт по трасето обаче ще бъде възстановено от началото на другата седмица, уточни кметът на Пловдив.

Антипаркинг колчета по ремонтирания Гладстон (СНИМКИ)
netinfo

„С предсрочното завършване на ремонта на "Гладстон", трафикът в централната градска част ще се разтовари чувствително, и то преди Коледните празници, което беше и нашата цел“, коментира той.

Антипаркинг колчета по ремонтирания Гладстон (СНИМКИ)
netinfo

Кметът обясни още, че направената до момента реконструкция изпълнява първата част от обществената поръчка с обща стойност от 1 700 000 лева. През следващата година по договора ще бъдат ремонтирани още две улици в района – „Иван Петков“ и „Иван Андонов“.

Ул.„Гладстон“, свързваща „Руски“ с „Васил Априлов“, е изцяло преобразена - асфалтирана, с нови тротоари и бордюди, с поставена маркировка и пътни знаци.

Водосвет на откриването отслужи отец Теодосий от църквата "Свети Харалампий". Свещеникът и Тотев призоваха за разумно и безопасно шофиране и намаляване на инцидентите по пътищата в града.

Антипаркинг колчета по ремонтирания Гладстон (СНИМКИ)
netinfo

Габаритът на платното платно на "Гладстон" в различните участъци варира между 7 и 11 метра