форум 
форум  / netinfo
За шеста поредна година Пловдив е домакин на Европейския форум за социално предприемачество, който официално ще бъде открит от 11.00 часа в палата 6 на Международния панаир и ще бъде отворен за посетители до 14.00 часа на 2 април.

На официалното откриване ще присъстват министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев, кметът Иван Тотев, президентът на Европейски икономически и социален комитет Лука Жайие, съпрезидентът на интергрупата за социална икономика към Европейския парламент Йенс Нилсон, председателят на Световната организация на производствените кооперации и кооперациите за услуги СИКОПА Мануел Марискал и главеният директор на Международен панаир – Пловдив Иван Соколов.
 
Форумът включва европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика с участието на повече от 100 социални предприятия от над 16 страни. На изложението ще бъдат представени и 67 нови и иновативни продукта.
 
Организатори са Европейската комисия, Европейският икономически и социален комитет, Министерството на труда и социалната политика, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социални предприятия, Националният съюз на трудово-производителните кооперации и 8 национално представени неправителствени организации.
 
В рамките на форума ще бъдат проведени и серия от събития, сред които е Европейска конференция на тема „Социалното предприемачество – принос за устойчива социална икономика и развитие на пазара на труда в Европа“.
 
Гражданите и гостите на Пловдив ще имат възможността да закупят продукти на европейско качество и достъпни цени, произведени в трудово-производствени кооперации от страната и чужбина, сред които конфекция (детска, дамска и мъжка), трикотаж, биопродукти и био козметика, ръчно изработени икони, кутии за бижута, ръчно рисувани чинии, работно облекло и обувки, накити, аксесоари, сувенири, сладкарски и хлебни изделия, играчки.