Зеленогорски:Съдът е разпоредил унищожаване на доказателствата за фалшифициран вот през 2011 г.
Зеленогорски:Съдът е разпоредил унищожаване на доказателствата за фалшифициран вот през 2011 г. / dariknews.archive

Промените в Избирателния кодекс трябва да бъдат направени до месец май, заяви в Габрово съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок и заместник-председател на „Движение България на гражданите" Найден Зеленогорски.

Той се обяви за въвеждане на активна регистрация на избирателите, с което да се изчистят "мъртвите души" в списъците. Реформаторският блок подкрепя разширяване на машинното гласуване и въвеждане на електронно гласуване.

Според Зеленогороски това би подпомогнало на българите в чужбина да изразят волята си.

Заедно с вота за местни органи на властта трябва да се проведе референдум за задължителното гласуване, коментира Найден Зеленогорски.

"Крайно време е да се гласува за име на партия, а не за номер", е мнението на заместник-председателя на „Движение България на гражданите".

Найден Зеленогорски заяви, че е потенциален кандидат за кмет на Плевен.

Според него въвеждането на тези промени преди изборите ще гарантира, че няма да има злоупотреби, на които той е станал жертва през 2011 г.

Найден Зеленогорски каза, че опорочаването на последния местен вот в Плевен е доказано, извършителите се признали за виновни, след което съдът разпоредил да се унищожат доказателствата.

Реформаторският блок има за цел да вземе 6-7 кметски места в областни центрове и 40-50 в малки населени места.