Зеленогорски е преизбран за председател на АБГР
Зеленогорски е преизбран за председател на АБГР / netinfo

Кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски е преизбран за Председател на Асоциацията на българските градове и региони на V-тото общо отчетно-изборно събрание на 06 юни. Това съобщиха от Пресцентъра на Общинската администрация.

Утвърден е и Управителен съвет от 23 члена, представляващи десни и десноцентристки партии. За Заместник-председател на Асоциацията е избрана Маргарита Гутева – кмет на столичния район «Средец», за Секретар – доц. Милена Стефанова, а Ергин Емин е преизбран за Изпълнителен директор.

Кметът на Петрич Вельо Илиев е одобрен за Председател на Контролния съвет. Асоциациата на българските градове и региони е създадена преди четири години. Тя обединява десноцентристки местни власти с общи или близки проблеми при формирането на публични политики.

Асоциацията стъпва на двата основни стълба на демократичното развитие – градовете и регионите. Нейната дейност е насочена към развитие на местното самоуправление в градовете и регионалната политика в България на основата на европейските ценности.