Засилват полицейското присъствие по пътищата за празниците
Засилват полицейското присъствие по пътищата за празниците / dariknews

Служители на сектор „Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен ще дежурят по главните и натоварени пътни участъци на територията на областта. Пътните полицаи ще съсредоточат усилията си и върху третокласни и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки.

Те ще проверяват водачите за употреба на алкохол и правоспособност. Ще вземат отношение към водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилиста", управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди.

През почивните дни са предвидени специализирани полицейски операции, които ще насочат усилията на служителите на реда към нарушения на ограниченията за скорост, неправоспособност и алкохол.

Предвижда се временна организация на движението по участъци от Републиканската пътна мрежа на автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, за времето от 18:00 ч. до 21:00 ч. в последния работен (предпразничен) ден и от 14 часа до 20 часа в последния празничен (почивен) ден.

Предвид очакваното рязко увеличение на интензивността на движение по пътищата на страната през предстоящите празнични дни служителите на „Пътна полиция" апелират за повече дисциплина, толерантност и уважение на пътя.

Районните управления "Полиция" при ОДМВР - Плевен ще осъществяват засилени мерки за гарантиране сигурността на гражданите и опазването на обществения ред през предстоящите празници и почивните дни.

ОДМВР - Плевен пожелава щастливи и спокойни празнични дни!