Засилиха мерките за сигурност около Троянския манастир
Засилиха мерките за сигурност около Троянския манастир / archiv.DarikNews

Засилени мерки за сигурност са в сила от 12: часа, около Троянския манастир, съобщиха от пресцентъра на община Троян. Още от сутринта е поета охраната на района около светата обител. Ангажирани са 40 полицаи, служители на пожарна безопасност и служители на кметската администрация. Подсигурени са паркинги за граждани, журналисти и официалните лица.

Създадена е организация за погребението на патриарх Максим, който е и почетен гражданин на Троян, в съответствие с изискванията на Светия синод. Стремежът на общината и на органите на реда е да бъде гарантирана сигурността на гражданите, които имат желание да изпратят Негово Светейшество в последния му път. Създадени са два контролно-пропускателни пункта - до старото кметство в село Орешак и до Националното изложение по приложни изкуства и художествени занаяти.

Осигурено е транзитно трасе със засилено полицейско присъствие за кортежа с тялото на патриарха от входа на Троян до Троянския манастир. Гражданите, които пътуват в посока Черни Осъм, ще бъдат насочвани за движение по алтернативно трасе.