123
123 / obshtina guljanci

На 18 юни стартираха строителните дейности на обект: „Рехабилитация на улици в община Гулянци”, който включва ул. „Хр. Смирненски” в гр. Гулянци, улиците „Симеон Велики”, „Отец Паисий” и „Стефан Стамболов” в с. Брест и улиците „Шипка” и „Пейо Яворов” в Милковица.

123
obshtina guljanci

Кметът на общината Лъчезар Яков официално даде старт на мащабния ремонт в присъствието на общински съветници, кметове на кметства, ръководители на институции, представители на фирмата изпълнител „ВИАГРУП” гр. Плевен и строителния надзор „Консулти” гр. Плевен, граждани. Лъчезар Яков подчерта, че улиците са избрани по няколко основни критерия – състояние, важност и натовареност. „Улицата, която ще бъде ремонтирана в Гулянци е в много лошо състояние, след ремонта тя ще поеме голяма част от трафика, който сега минава през централната градска част и покрай училището, което е от голяма важност за безопасността на децата и движението.” – поясни той. Улиците в Брест и Милковица също са ключови, касаят достъпа до училище, здравната служба и други важни за населението обекти. При откриването на строителната площадка кметът на Брест Цецо Луканов благодари за добрата съвместна работа на общинското ръководство и администрация и изрази задоволство, че нещата се случват. Кметът на Милковица Иван Александров пожела спорна работа на изпълнителите.

123
obshtina guljanci

Стойността на ремонта на шестте улици е 1 671 604 лева. Средствата са от държавния бюджет и капиталовите разходи на Община Гулянци. Улиците ще бъдат изцяло обновени с изградено отводняване, бордюри, тротоари. Работата трябва да приключи до есента.