Зам.-министър Николай Нанков откри шест реконструирани улици в Летница
Зам.-министър Николай Нанков откри шест реконструирани улици в Летница / archiv.Darik

 

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков откри шест реконструирани улици в Летница. На церемонията присъстваха областният управител на Ловеч Ваня Събчева, кметът на общината, новоизбраният общински съвет и много граждани.

Община Летница успешно завърши изпълнението на 4 проекта за реконструкция на уличната мрежа в града - ул. „Филип Тотю", ул. „Цар Освободител", ул. „Сергей Румянцев", ул. „Ал. Стамболийски", ул. „Витоша", ул. „Бачо Киро" и бул. „България".  Проектите са реализирани с финансовата подкрепа на Програма за развитие на селските райони 2007-2013 г., съфинансирана от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и републиканския бюджет. Общата дължина на реконструираната улична мрежа е 5617 м., а вложената инвестиция възлиза на 4 млн. лв.

От избори не ни остана време да отбележим успешното завършване на 4-те проекта. Чрез подобряване на уличната пътна мрежа в града се подобри жизнената среда и качеството на живот, което допринася  за задържане на живеещото тук население и за превръщането на общината в туристически център. Намалени са предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия и са създадени условия, които биха могли да привлекат инвеститорите, което пък ще доведе до икономически растеж и повишаване на привлекателността на района, каза в словото си кметът на общината Красимир Джонев.

Всичко, което се случва тук, показва, че когато държава и местна власт работят в една посока, нещата се случват и те са в полза на всички хора, обърна се към присъстващите на събитието зам. министър Нанков, преди да пререже лентата на обекта заедно с кмета на общината.