Заловиха крадци на дърва, керемиди и резервни части
Заловиха крадци на дърва, керемиди и резервни части / archiv.DarikNews

На 10 юни в Левски е започнато полицейско производство срещу 26-годишен от село Асеновци, затова че същият ден около 18.30 часа на жп надлез в Левски при полицейска проверка от авгопатрул е засечен, че превозва с товарен автомобил "Ивеко" около 3 кубически метра незаконно добит дървен материал. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл.235 от НК работа прадължава разследващ полицай.
           
46-годишен от Кнежа е уличен като извършител на кражба на 430 цигли от сграда на обор в района на "Институт по царевица" в града. Кражбата е извършена за  времето от 17:00 до 19:30 часа на 10 юни. 46-годишният е осъждан за шофиране в нетрезво състояние.  Вещите, предмет на престъпление, са предадени с протокол за доброволно предаване и с разписка са върнати на собственика. За престъпление по чл.195, ал.1, т. 4 от НК работа продължава разследващ полицай.

Полицаи от Никопол установиха, че 33-годишен от крайдунавския град за времето от 6 юни до 8 юни е откраднал от склад на кооперация в село Въбел резервни части за трактор, комбайн и прикачен инвентар за дискова брана. Извършителят на деянието има 9 заявителски материала за кражби и три присъди. Вещите, обект на кражбата, са иззети от пункт за изкупуване на черни и цветни метали в село Муселиево. Съхраняват се в полицията. По случая продължава работа разследващ полицай.