katastrofa
katastrofa / dariknews.bg
Тежка катастрофа край ловешкото село Александрово взе една жертва, а други десет човека са пострадали.
 
Инцидентът станал около 17:00 ч. в събота на пътя непосредствено след с. Александрово в посока с. Чавдарци, уточниха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. Челно са се ударили „Фиат Мултипла” и „Крайслер Вояджер” със софийски регистрации. В едната кола пътували петима, в другата – шестима. Столичаните най-вероятно са отивали на Крушунските водопади край Летница.
 
И по двете возила са нанесени материални щети. Причините за сблъсъка се изясняват, но първоначалните предположения са, че някой от шофьорите е загубил контрол над управлението.
 
Четири екипа на Центъра за спешна медицинска помощ – Ловеч, са транспортирали осем пострадали, останалите са докарани в болницата от коли на „Пожарна безопасност и защита на населението”.
 
Една жена е приета в спешното отделение в кома, била е интубирана, но е починала на операционната маса в хирургията, съобщи изпълнителният директор на Многопрофилната болниза за активно лечение в Ловеч д-р Татяна Ганчева. Жената е имала разкъсване на вътрешни органи.
 
На всички ранени са извършени необходимите изследвания, скенер, рентгенографии, както и консулт с дежурни специалисти. Не се е наложило привеждане на пациент в друго лечебно заведение, уточни д-р Ганчева. Сред ранените е и 9-годишно дете, което е с контузия на дясната ръка. Пенсионирана медицинска сестра от София е със счупване на ребра, но тя отказала хоспитализация, тъй като нямало кой да се грижи за съпруга й. Нейната дъщеря също е с контузия, без счупвания. На двете жени е обяснено, че прибирайки се в столицата, трябва да потърсят консултация със специалист.
 
Общо седем са хоспитализираните ранени в ловешката болница. В ортопедичното отделение са настанени двама пациенти – единият със счупване на бедрената кост, другият също със счупване на крайник. Трима са в хирургията – с контузия на гръден кош, фрактура на ребра. В неврологията е пациент, който има сътресение на мозъка, а в белодробното отделение – човек с контузия на гръдния кош, но с дихателни нарушения и придружаващо заболяване диабет.

„Всички пациенти са в стабилна хемодинамика и им се провежда необходимият лечебно-диагностичен процес”, уточни д-р Татяна Ганчева. По думите й болницата разполага с всичко налично като медикаменти и консумативи за тяхното обслужване.