/ Община Ловеч
Ежегодната персонална награда на община Ловеч „Спортист на годината” ще бъде връчена на церемония на 9 януари (вторник), съобщават от пресцентъра на администрацията. За пръв път тази година ще бъде връчена и награда „Треньор на годината”.

Отличията се присъждат за значими постижения в областта на спорта през 2017 г. Победителите в анкетата получават пластика, изработена от скулптора Спас Дочев. Първите получават още статуетка и грамота, осигурени от община Ловеч.

Класацията на десетте най-добри спортисти на Ловеч има дългогодишна история. След известно прекъсване в първите години след демократичните промени в страната през 1994-а анкетата е възстановена от спортните журналисти Стилиян Ачков, Цветомир Йотов и Никола Колев. През 2005 г. община Ловеч също засвидетелства своята съпричастност към идеята, като учредява ежегодна персонална награда „Спортист на годината”. Така сега на практика ще се проведе 24-ата традиционна анкета „Спортист на годината” на Ловеч след нейното възобновяване през 1994 г.