Вече могат да се подават декларации за облагане с корпоративни данъци по интернет
Вече могат да се подават декларации за облагане с корпоративни данъци по интернет / netinfo
На разположение на клиентите на НАП е новата услуга за подаване на декларации за облагане с корпоративни данъци по интернет, информират от Териториалната дирекция на приходната агенция. Новата услуга е достъпна от интернет страницата на Националната агенция за приходите– www.nap.bg. Чрез интернет своята декларация могат да подадат и дружествата, които не са имали дейност през 2008 г.

Срокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци е до 31 март, като всички клиенти на НАП, които подадат своите декларации и годишния си финансов отчет чрез интернет, ползват отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Подаването на декларациите за облагане с корпоративни данъци и за облагане на доходите на физическите лица по интернет изисква наличието на електронен подпис. Ако клиентите на НАП нямат такъв подпис, то те могат да упълномощят човек, който го притежава да подаде декларацията от тяхно име.

Най-лесният и достъпен начин за плащането на всички данъци и осигурителни вноски е по интернет. Плащането на данъци по този начин изисква наличието на дебитна карта, регистрация в системата ePay и в интернет-страницата на приходната администрация.

Списъкът на кодовете за видове плащане, както и номерата на банковите сметки на териториалните дирекции на НАП могат да бъдат намерени в интернет страницата на агенцията.