Удължават срока на конкурс за детска рисунка и пластика
Удължават срока на конкурс за детска рисунка и пластика / Дарик Плевен

Срокът за участие в международния конкурс за детска рисунка и пластика на тема "Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие" се удължава. За това информират от "Партнерс експо" ООД. Причината за удължаването на срока е обявената грипна епидемия в Плевен и други области на страната.

Конкурсът се организира от "Партнерс експо" ООД и Областен пчеларски съюз Плевен, в рамките на Деветото международно изложение - договаряне "Пчеларство - Плевен 2011", което ще се проведе от 11 до 13 февруари. Новият краен срок за получаване на творбите е 2 февруари,  в офиса на "Партнерс експо" ООД - България, 5800 Плевен, пл. "Възраждане" 1, стая 325.

Възрастовите групи са три: до 5 год., от 6 до 12 год. (вкл.); от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика. На гърба на всяка рисунка трябва да са написани - трите имена, възраст, град, адрес, телефон за връзка и училище/школа. Рисунките трябва да са с размери до 35 см височина и 50 см широчина. За пластиките, които трябва да се изпратят в кутия, няма дефиниран размер.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в традиционна изложба по време на изложението. За най-добрите отличени творби са предвидени награди - грамоти и пчелен мед.