Ученици от СОУИван Вазов заминават за Холандия
Ученици от СОУИван Вазов заминават за Холандия / archiv.DarikNews

От 13 до 17 май, шестчленен екип от СОУ „Иван Вазов" заминава за Холандия, за да представи училището и страната по време на петата мобилност по проекта „Пътуване между културите" по международната програма „Коменски".

Това са ученичките Александра Гергушка от 9"л" клас, Александра Стоянова и Нора Ал Хажари от 10"з" клас и Гергана Минчева от 11"и" клас, с ръководители Нина Тотева и Ренета Стоянова.

Четирите ученички са избрани от 48 активно работещи по проекта, като чрез точкова система са оценени всички техни изяви. До събеседване по английски език са допуснати първите десет в класацията.
Конкуренцията между учениците беше голяма, затова избраните смятат, че заминаването в Холандия е заслужена награда за техния труд.

Основните теми, по които ще се работи в Холандия, са „Образование" и „Социални проблеми". Град домакин ще бъде Хелветслюис, а в програмата са включени посещения на Международния съд в Хага, музея „Де Гевангенпорт" и други интересни обекти.

Припомняме, че работата по проекта „Пътуване между културите" започна през есента на 2010 година и ще продължи до тази есен. Освен България, в него участват Словакия, Великобритания, Полша, Румъния, Испания и Холандия.

 Първите четири мобилности бяха в Словакия, България, Испания и Полша.