Тарифите на такситата в Ловеч остават без промяна
Тарифите на такситата в Ловеч остават без промяна / dariknews.bg

Няма да има промяна в тарифите на такситата в Ловеч, реши местният парламент. Така максималните цени за таксиметров превоз на пътници за километър пробег остават 0,90 лв. през деня и 1,10 лв. нощем.

Съгласно Закона за автомобилните превози, общинските съвети определят цените за таксиметров превоз, които се актуализират веднъж годишно. Сега действащите цени са според решение от април миналата година.

Вносителят на предложението - кметът Минчо Казанджиев, базира своето предложение на становището на Регионалния съюз на превозвачите в Ловеч, според което не се налага промяна на цените на таксиметровите услуги. 95 на сто от таксиметровите автомобили се движат на метан и пропан-бутан - горива, които не са се увеличили значително и така не са се вдигнали общите разходи за осъществяване на таксиметровите превози. Самите превозвачи изразяват желание да се запази пазарът на услугата в общината.

Решението на общинския съвет ще се изпрати на председателя на Регионалния съюз на превозвачите за сведение и изпълнение, а на ДАИ за контрол, ангажира се лично Казанджиев.