Тапи по Хемус очакват шофьорите през цялото лято
Тапи по Хемус очакват шофьорите през цялото лято / dariknews.archive

Тапи на магистрала "Хемус" заради ремонти очакват шофьорите по маршрута София - Варна през цялото лято. Критичните точки ще бъдат около тунела "Витиня" и виадукта "Елешница", където движението ще се осъществява двупосочно в едното платно. Това стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова.

"Всички пътуващи в това направление трябва да знаят, че до края на годината е необходимо да планират повече време за придвижване", обяви Павлова, цитирана от "Труд".

Започват ремонти на магистралите

От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че ремонтът на виадукта "Елешница" ще засегне платното за Варна при 15-и км на магистралата, а трафикът ще преминава двупосочно в обновеното през миналата година платно за София. Затвореният участък е 2 километра. Ремонтите в района вече са започнали и ще продължат шест месеца.

До края на май ще стартират и ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на "Хемус". Започва и възстановяването на виадукта при 41-ви километър на магистралата, между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол", където бяха установени разрушения в активната лента преди празниците.