Създадоха електронен регистър на общинската собственост в Плевенско
Създадоха електронен регистър на общинската собственост в Плевенско / Dariknews Яна Дамянова
Създадоха електронен регистър на общинската собственост в Плевенско
25806
Създадоха електронен регистър на общинската собственост в Плевенско
  • Създадоха електронен регистър на общинската собственост в Плевенско

Създаден е публичен електронен регистър на общинската собственост в общините от Плевенска област. В него се съдържат основни характеристики, описващи състоянието на собствеността. Регистърът е разработен по проект "Създаване на ефективен модел за управление на собствеността и предоставяне на публични услуги чрез прилагане на публично-частни партньорства".

Регистърът на общинската собственост е с адрес www.pleven.gateway.bg. Чрез него се подобрява достъпа до информация и се осигурява по-голяма прозрачност на процеса на управление, смятат създателите му. Проектът е реализиран по ОП "Административен капацитет". С него се цели да се подобри работата на държавната администрация, а обслужването на гражданите и бизнеса да е по-качествено.

Над 100 експерти, занимаващи се с управление на общинска собственост, обществени поръчки, правно обслужване, инвестиционна политика и други, са участвали в проекта. Те са представители на 11-те общини в Плевенска област. Част от тях са почерпили опит от побратимените на Плевен чуждестранни общини в Испания, Германия и Италия.

След събрания европейски опит, специалистите са направили анализи на моделите на публично-частното партньорство, които се прилагат в различните сектори на общините в Плевенска област. В резултат на проекта е разработен модел на Стратегия за управление на общинската собственост. Подрбоности за проекта чуйте в прикачения файл...