Съветниците дръпнаха шалтера на четири училища
Съветниците дръпнаха шалтера на четири училища / netinfo

Четири училища, намиращи се на територията на Община Плевен, ще бъдат закрити от 1 септември 2008 г. Това гласуваха на редовното си заседание съветниците от местния парламент.

Предложението беше направено от постоянната Комисия по образование и наука при Общината. Вратите си ще затворят ОУ "Марин Дринов” в Плевен, НУ "Христо Ботев” в село Брестовец, училището "Св. Св. Кирил и Методий” в село Гривица и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий” в Коиловци. Основният мотив на Комисията за предприемането на тази мярка е намаляващият брой на учениците в тези учебни заведения.

Децата от Брестовец ще бъдат пренасочени към плевенското училище „Йордан Йовков”, учениците от Гривица ще се обучават в СОУ „Христо Смирненски” в Плевен, а децата от Коиловци ще бъдат насочени към славяновското училище „Христо Ботев”. Плевенските ученици от „Марин Дринов” ще бъдат преместени в „Лазар Станев”.

Техниката и оборудването на закритите учебни заведения ще се прехвърлят в приемните школа, а кметът на Общината Найден Зеленогорски ще трябва да намери решение за осигуряване транспорт на децата от селата.