Стартира конкурс за Деня на Европейското териториално сътрудничество
Стартира конкурс за Деня на Европейското териториално сътрудничество / archiv.DarikNews

По повод отбелязването за втори пореден път на Денят на Европейското териториално сътрудничество, стартира конкурс за изготвянето на плакати, свързани с насърчаване на сътрудничеството между гражданите през очите на децата.

Инициативата се организира от информационното звено на Interact във Виена, като се приканват всички деца на възраст до 16 години да участват със свои идеи по една от темите „Да работим заедно за една по-добра Европа" или "На границата, ние се развиваме заедно ".
Европейското териториално сътрудничество е инструмент на Европейския съюз обединяващ хората отвъд границите, с цел решаване на общи или сходни въпроси, които не могат лесно да бъдат управлявани в рамките на една държава, като допринася за укрепване на администрацията, транспорта, здравеопазването, образованието и др.
Денят на Европейското сътрудничество се провежда всяка година на 21 септември, като се представят предимствата и постиженията в териториалното сътрудничество чрез провеждане на събития в цяла Европа.

Плакатите трябва да бъдат с размер А3 / 420 x 297 mm/, като е допустимо използването на всички видове арт техники и материали в изготвянето им /моливи, цветни хартии, флумастери, маркери, бои, колажи и др./, както и графичен софтуер.

Представените плакати трябва да бъдат придружени от формуляр, подписан от родител или настойник, потвърждаващ правото да се използват/публикуват/ материали на официалния сайт на Деня на Европейското териториално сътрудничество и на сайтовете за социални мероприятия, провеждани по този повод.

Плакатите ще бъдат оценявани въз основа на тяхната оригиналност, креативност, качество и съответствие с темите.
Те трябва да бъдат изпратени сканирани във висока резолюция в PDF или JPEG файл на електронна поща: ip.vienna@interact-eu.net или по пощата на адрес:
INTERACT Point Vienna
Kirchberggasse 33-35/9
1070 Vienna,
Austria
Избраните плакати ще бъдат представени на открита изложба на 21 септември 2013 във Виена, като за първите три места са предвидени и награди.

Крайният срок за представяне на плакатите е 24 Август 2013.

С участието си в конкурса, участниците дават своето съгласие, че всеки един плакат изготвен и представен за целта на инициативата може да се използва от организаторите на кампанията и нейното популяризиране като цяло и в бъдеще.
За повече информация: www.ecday.eu