Слънчево и топло време ни очаква днес
Слънчево и топло време ни очаква днес / dariknews.archive

През нощта ще бъде ясно, а в четвъртък - предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър, който привечер ще стихне. Минималните температури ще са предимно между 5 и 10 градуса, максималните - между 18 и 23 градуса. В София минималната температура ще е около 5 градуса, максималната - около 18 градуса. За Плевен очакваната максимална температура е 20 градуса.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 14 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 17 и 19 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В петък сутринта ще е тихо и по-хладно. През деня ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури в повечето райони ще достигнат 17-22. Ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

В събота ще е все още топло, в Източна България и северно от планините югозападният вятър ще се усили. Облачността ще е значителна, в по-голямата част от страната ще бъде без валежи, привечер само в крайните северозападни райони ще превали дъжд.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg