Сложен пилотаж с РС-9М и L-39 ZA показват в Долна Митрополия за откриване на учебната година
Сложен пилотаж с РС-9М и L-39 ZA показват в Долна Митрополия за откриване на учебната година / ivan.donchev

На 13 септември/събота/, Учебна авиационна група „Георги Бенковски" - град Долна Митрополия ще бъде домакин на „Ден на отворени врати" по случай първия учебен ден 15-ти септември.

По време на организираното авиационно шоу, пилотите на Учебна авиационна група „Георги Бенковски" ще демонстрират сложен пилотаж със самолети РС-9М и L-39 ZA.
В летателната програма ще вземат участие и курсантите - летци от Факултет „Авиационен", които заедно със своите инструктори те ще покажат уменията си на самолети РС-9М.

В празничния ден ще бъдат връчени нагръдни знаци на класни пилоти и сертификати на курсантите - летци за завършен летателен стаж.
Специално организиран статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната, самолетообслужваща и специална техника на въоръжение в Учебна авиационна група „Георги Бенковски".

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи обемист багаж.

Официалното откриване на авиационното събитие ще започне в 10:00 ч. като пропускателния режим за посетителите ще се осъществи през Контролно-пропускателен пункт /КПП-3/ от Източната страна.

Входът е свободен!