Сирийски бежанци са двама от загиналите при катастрофата край Гривица
Сирийски бежанци са двама от загиналите при катастрофата край Гривица / dariknews

Единиият мъж и детето, които загинаха при тежката катастрофа, станала край плевенското село Гривица на 17 юли 2014 г. са сирийски бежани, пребиваващи с хуманитарен статут в България, съобщиха от Окръжна прокуратура - Плевен.

Другият загинал на място мъж е с произход от Йордания. С опасност за живота в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" - Плевен са преведени за лечение и 26 годишна жена и 25 годишен мъж - сирийски граждани пребиваващи с Хуманитарен статут в република България които са с опасност за живота.

На 17 юли 2014 г. на главен път Русе - София край плевенското село Гривица, рано сутринта/6:50 часа/, лек автомобил марка Рено „Меган" със софийска регистрация е навлязъл без причина в насрещното пътно платно и странично се е врязал в движещ се срещу него тежко товарен автомобил - зърновоз. В следствие на удара лекият автомобил е излязъл от пътното платно.

В резултат на Пътно-транспортното произшествие на място са починали двама мъже и дете на 7 г. - единият мъж и детето са сирийски граждани пребиваващи с Хуманитарен статут в република България, а другият мъж е с Йордански произход.
В болничното заведение е преведено и 5- годишно дете с тежки травми на главата също сирийски гражданин.

Починалите и пострадалите лица са пътували в лекия автомобил марка Рено Меган. В Окръжна прокуратура гр. Плевен е образувано Досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал3, б"Б".