Ще ремонтират пътя между Староселци и Горна Митрополия
Ще ремонтират пътя между Староселци и Горна Митрополия / netinfo
Последна среща за уточняване на изпълнителя на бъдещия ремонт на общинския път между селата Староселци и Горна Митрополия ще се проведе на 4 април. Това информират от пресцентъра на БСП в Плевен.

Проблемите на село Староселци, община Искър са били обсъдени по време на среща в населеното място. На нея са присъствали областният управител на Плевенска област Цветко Цветков, председателят на областния съвет на БСП Плевен и народен представител Васил Антонов, кметът на общината Тодор Ватковски и председателят на общинския съвет Светослав Бординяшки.

Средствата за ремонта на общинския път са осигурени по програма САПАРД. За участъка между Староселци и Долна Митрополия се очаква да бъдат отпуснати 1 028 000 лв. Участниците в срещата са обсъждали и проекта за ново водохващане от готов водоизточник на 2 км от селото. Целта е проблема с водоснабдяването да бъде решен в близките две години. Потърсено е и съдействието на Басейнова дирекция за укрепване на брега на река Искър, за да се предотврати наводняване на населеното място при евентуални високи води на реката.

Поставен е и проблема с транспортните връзки. От Староселци за Плевен през град Искър пътува автобус само два пъти дневно - сутрин и вечер. Желанието на местните жители е да има автобус и по обяд.