Седмица на толерантността проведоха в НУОтец Паисий
Седмица на толерантността проведоха в НУОтец Паисий / archiv.DarikNews

В НУ„Отец Паисий" се проведе Седмица на толерантността. Във всички паралелки, часовете на класа, утринните и обедните срещи на учениците преминаха под мотото „Ние си приличаме, ние сме различни".

С помощта на занимателни игри, групови рисунки, гледане на „Приказка за разнообразието", слушане на музиката на различни националности, илюстриране на приказки на народите и други интерактивни дейности, децата търсеха общото и различното между хората. Заедно със своя нов приятел, бобеното зърно - Бобчо, те пътешестваха в различни страни по света, запознаха се с различни култури и етноси.

Седмица на толерантността проведоха в НУ"Отец Паисий"
netinfo

В проведените след това дискусии, малчуганите проявиха интерес от въпроса, защо е ценно да сме единни в многообразието. С рисунките си по темите „Кафяв свят" и „Моят шарен свят", те показаха, че еднаквото и подреденото, различното и пъстрото, имат право на съществуване. А това е така, защото за да преодоляват трудностите, хората се сплотяват и обединяват. Те могат да си помагат именно защото са с различни умения и възможности, но имат общи ценности и интереси.

Със Седмицата на толерантността, НУ „Отец Паисий" стартира изпълнението на дейностите по Национална програма „Участвам и променям" за тази учебна година.