С различни инициативи честват 120 години от основаването на гимназията по лозарство и винарство
С различни инициативи честват 120 години от основаването на гимназията по лозарство и винарство / netinfo

Концерт-спектакъл "Толерантността във фолклора" ще изнесат възпитаниците на Професионалната гимназия по лозарство и винарство "Александър Стамболийски" в Плевен. Инициативата е заключителен етап на проекта "Една Европа", в който водеща организация е Професионалната гимназия, а партньори са още четири училища от града. Концертът е на 10 март от 16.30 часа в читалище "Съгласие".

Тази година учебното заведение празнува 120-години от основаването си и по този повод на 16 март от 13.00 часа  във фоайето на училището ще бъде открит Великденски базар с продукти на учебната компания "WINE TRADE" към Джуниър Ачийвмънт - България. Ще се представят специалностите "Лозаровинарство" и   "Техника и технология на алкохолни и безалколни напитки" с продукти, изработени от ученици от специалностите "Растителна защита и агрохимия" и "Цветарство".

Същия ден от 13.30 часа в заседателната зала на Професионалната гимназия по лозарство и винарство в Плевен ще се състои "Среща по време на криза", организирана от ученици от специалност "Икономика".