rumen petkow
rumen petkow / dariknews.archive
Председателят на „Коалиция за България“ и на ПП АБВ Румен Петков заяви, че поръчката за машини за гласуване е измама, чрез която някой цели да открадне пари.
Компанията доставчик на въпросните машини „Смарт матик“ се е провалила в Белгия и Филипините, каза Петков и добави, че ДАНС и МВР са отказали да сертифицират машините.
„Обществото трябва да знае каква e историята на компанията „Смарт матик“. Голяма международна компания, която произхожда от Венецуела. След това е регистрирана в офшорна зона и след това от офшорната зона се мести в Лондон. Тежък провал в Белгия, откъдето са изгонени, изгонени са и от Филипините. В момента работят в няколко държави в Африка, най-престижната - Сиера Леоне“, обясни Румен Петков.
Офертата на „Смарт матик“ за продажба през февруари е била 4000 за брой. Към днешна дата офертата е за машините под наем на цена от 3000 лева за деня на вота.
И всички български граждани трябва да знаят, че ние с тях ще платим 9 милиона за тези машини. Българинът трябва да знае, че това означава, че няма държава“, посочи Румен Петков.
Той е категоричен, че e налице достатъчно основание за съмнение, че нашата компания „Сиела Норма“, която е партньор на „Смарт матик“, осъществява груб, политически рекет върху ЦИК и държавните институции.