/ dariknews.bg
Председателят на ПП АБВ Румен Петков излезе с позиция във връзка с обявеното от премиера Бойко Борисов предстоящо възстановяване на Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия. Публикуваме пълния текст на позицията, изпратена до представителите на медиите:

„Коалиция за България“ иска референдум за неразполагане на ядрени оръжия и агресивни контингенти в България

„Министър-председателят Борисов трябва да има някаква мярка в цинизма и лъжата. След като преди години закри Военното училище, сега с предизборна цел е цъфнал в Долна Митрополия, за да ги уверява как ще го разкрие. Аз съм разговарял с тогавашния председател на Народното събрание госпожа Цачева да не бъде закривано училището и с тогавашния му военен министър.

Манталитет: Да клечи, да се моли и накрая да го шлевнат...

Днес той е отишъл в Долна Митрополия, за да лъже и да спекулира, след като десет години носи отговорност за управлението и на страната, и за законодателните инициативи в сектора „Сигурност“ и за нелепите решения, свързани с военнообразователната система на България.

Петков: 8 от ГЕРБ в Брюксел? Асансьорът на Цветанов ще ги свали

Един път, по моя инициатива и на депутата тогава Васил Антонов, военновъздушното училище беше много ясно разписано в закона като същностен елемент от военнообразователната система на страната. След това Борисов и компания закриха военновъздушното училище, загърбиха българската авиация, оставиха я на земята за прашасва, а днес с предизборни цели, грубо и спекулантски, лъжат и достойните и честни офицери и сержанти от военновъздушните сили на страната, и гражданите, като цяло.

Аз мисля, че ние, българите, сме достатъчно лъгани от Борисов и компания, за да се подведем сега по този му циничен и отчаян ход да хвърли прах в очите на достатъчно изстрадалата българска авиация“.