Румен Петков и В. Антонов представят книга за голямата Гена Димитрова
Румен Петков и В. Антонов представят книга за голямата Гена Димитрова / archiv.DarikNews

На 19 ноември - понеделник, народният представител Румен Петков и областният председател на БСП-Плевен Васил Антонов, ще представят българското и италианското издание на новата книга на Александър Абаджиев - „Гена" за голямата българска оперна певица Гена Димитрова.

Луксозното издание, беше представено в Италия по време на фестивала „Арена ди Верона", преди посветената на Гена Димитрова премиера на операта "Турандот" от Джакомо Пучини. Книгата е много богато илюстрирана, голяма част от фотографиите се публикуват за първи път.

Текстът е подготвен с прякото участие на певицата, която сама е избрала и снимките за корицата. Ще бъде прожектиран и филмът за Гена Димитрова на известния журналист Тома Томов, който наскоро излезе и на DVD, включително дублиран на италиански език.

Освен в Плевен, книгата предстои да бъде представена и в Рим, както и на други места, свързани с биографията и със забележителната кариера на именитата оперна прима.

Двете издания са част от голям проект под надслов "Гена", който предвижда издаването и на компактдиск и ще завърши догодина с оперния конкурс "Гена Димитрова" в Плевен, съобщи още Александър Абаджиев.

Събитието е на 19 ноември понеделник, от 17.30 ч. в Художествена галерия - Дарение „Колекция Светлин Русев"-Плевен.