Роми се млатиха заради хлапе, влязло в чужд двор
Роми се млатиха заради хлапе, влязло в чужд двор / dariknews

Роми се млатиха заради хлапе влязло в чужд двор
netinfo

С какво започна вторият етап от големия ремонт в центъра на Плевен - изграждането

Кога е заседанието на Апелативния съд във Велико Търново по мярката на Зелов

Какви оръжия видяха посетителите в деня на отворените
врати в бившето ШЗО

Кой уважи концерта на Томина неделя на децата от
неделното училище при храм "Св. Параскева"

Ще предприемат ли от БСП още стъпки след декларацията си с
искане на оставката на кмета

За какво събираха стотинки деца от улица "Шипка" и какво
съживяват, освен природата

Роми се млатиха заради хлапе влязло в чужд двор
netinfo

Тази есен - Очакват се над 2500 първокласници в Плевенска област
Над 80% от децата от 1 до 4 клас са обхванати в целодневно обучение

Над 2500 първокласници се очаква наесен да прекрачат училищния праг на школата в област Плевен. Колко точно са малчуганите обаче, ще стане ясно едва дни преди 15 септември. В момента първокласниците в областта са 2340, което означава, че през новата 2014/2015 г. техният брой ще е по-голям, каза Елисавета Сергеева, старши експерт начално образование в РИО-Плевен.

От БСП - Започнаха подписка за свикване на извънредна сесия

Надяваме се кметът проф. д-р Стойков да прояви мъжество и да подаде оставка чрез председателя на Общинския съвет, заявиха социалистите

Подписка за свикване на извънредна сесия започват от Групата на БСП в Общинския съвет на Плевен. Това стана ясно на пресконференция, свикана вчера в централата на БСП в Плевен. Ще са необходими 1/3 от подписите на съветниците в местния парламент, за да бъде уважено искането за извънредна сесия и тя да бъде насрочена от председателя Дарин Ангелов. По закон до една седмица след внасяне на подписката трябва да бъде насрочена извънредната сесия. По първоначални сметки подкрепа на социалистите в местния парламент на Плевен ще трябва да заявят поне още шестима съветници, за да бъде внесена подписката пред председателя на ОбС.

В Дисевица - Роми се млатиха заради хлапе, влязло в чужд двор

Масово сбиване между две ромски фамилии в село Дисевица в нощта срещу понеделник е било предизвикано от хлапе, влязло в чужд двор. Детето проникнало в двора, но било спипано и напердашено, тъй като обитателите на имота мислели, че ще краде. Малчуганът обаче се оплакал на своите роднини и те тръгнали да отмъщават. Така едва не се стигнало до масово меле между 30 мъже от двата рода, въоръжени с колове и лопати. След подаден сигнал на мястото на екшъна пристигнали три полицейски патрула. При вида на униформените биещите се се изпокрили по дворовете си.

Концерти и изложби за празника на Плевен

Ансамбълът на Ростов на Дон идва за тържествата на града, празничният концерт на 15 май ще бъде с участието на Любо Киров, Криста и бенд

С поредица културни, забавни и спортни прояви тази година Плевен ще отбележи празника си 15 май. Празничната програма на града е вече готова и вчера бе оповестена от местната управа.
Началото ще бъде поставено на 13 май, когато в града ще бъде открита фотоизложба на тема „Духът на Плевен" с автор Георги Великов - Чарли.

Роми се млатиха заради хлапе влязло в чужд двор
netinfo

Поройните дъждове заляха къщи в Голяма Желязна, съобщава регионалният вестник "Зетра" в новия си брой. Падналите количества там са около 80 л/кв. м. Пострадаха около 20 къщи.

Плевенският окръжен съд наложи мярка „задържане под стража" на заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов, който бе арестуван във вторник при акция на ДАНС. "Невинен е, ще обжалваме", казва адвокатът му пред "Зетра".

Нов директор има областната дирекция Инспекция по труда в Ловеч. От 17 април след проведен конкурс инспекцията се ръководи от Камен Спасовски.
Новаторство и нестандартни идеи показаха гимназисти от Плевен, Славяново, Велико Търново и Враца на регионален панаир на учебните компании, който се проведе в Плевен в неделя. Безработицата в Ловешко с 5 пункта по-висока от средната за страната.

С публично оповестен конкурс ще бъде определен наемателят на общинския плувен басейн в Плевен.
Парад на приказките събра децата на Ловеч. Пътуваща изложба на автори от България и Норвегия откриха в Левски.

Роми се млатиха заради хлапе влязло в чужд двор
netinfo

„Цветко Цветков - шеф на борд, осем младежи напускат БСП", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". От материала става ясно, че председателят на общинския съвет на БСП е назначен за шеф на борда на директорите на Национална компания „Стратегически и инфраструктурни проекти", а осем членове на младежката организация на БСП се присъединяват към АБВ.

На стр. 3 - всичко известно около арестуването на зам.-кмета Алексей Зелов с обвинение за подкуп от 4 хил. лева.
Подробност от пресконференцията на Румен Петков и за приемния ден на Петър Дулев можете да четете на стр. 4.

„На пук на кризата, бизнесът с почистване процъфтява" и „Парти агенции дерат кожи на абитуриенти" са част от заглавията на страницата за бизнес.
„Половината от бебетата, родени в Плевен, са от други градове", е установило изданието в материал на стр. 6.

Акцентът на страницата „Артседмица" е разговор с новия директор на РИМ Владимир Найденов.
„Евродепутатите от АБВ ще бранят българския национален интерес", заявява в интервю пред вестника Румен Петков, който е основен организационен двигател на движението.

Стр. 9 е посветена на кръводаряването, а заглавието е „Редовните кръводарители от региона - или на гурбет в чужбина, или остарели".Както винаги - разнообразна спортна информация на стр. 15.
От последната 16-та ще научите как „Плевенските брейкъри от „Ефект" вече забавляват публиката в Кипър".

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.