РИМ, Панорамата и Мавзолея в Плевен участват в конкурс на Министерството на туризма

РИМ, Панорамата и Мавзолея в Плевен участват в конкурс на Министерството на туризма
РИМ, Панорамата и Мавзолея в Плевен участват в конкурс на Министерството на туризма / dariknews.archive

Започна публичното онлайн гласуване за определяне на победителите в категориите на Годишните награди в туризма за 2016. Конкурсът е обявен от Министерството на туризма за различните участници в туристическата индустрия.

Целта е да се насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкуренцията в туризма и качеството на туристическата услуга, подпомагане на преодоляването на сезонността в туризма чрез стимулиране на специализирани устойчиви видове туризъм, стимулиране въвеждането на иновативни практики в индустрията с цел постигане на по-висока ефективност и ефикасност в предлагането на туристическите услуги; стимулиране на всички заинтересовани страни към активно участие в предоставянето и подобряването на туристическите услуги.

За целите на събитието са обособени 16 категории. Регионалният исторически музей, Панорама „Плевенска епопея 1877 г." и Мавзолей-параклис „Св. Георги Победоносец" са трите обекта на територията на Плевен, които намират място в конкурса.

Те са включени в категория „Изборът на българите". Всеки може да гласува във всяка една от 16-те категории, но да даде своя вот само веднъж за своя фаворит на платформата http://tourismawards.bg/

Гласуването е ограничено по индивидуално IP и ще продължи в рамките на 10 дни (до 18 декември 2016 г.).