4ez
4ez / dariknews.archive
ЧЕЗ Разпределение започва инвестиционни обекти на стойност 1 625 хил. лева по електроразпределителната мрежа на Западна България през месец май. Извън столицата стартират 21 инвестиционни обекта.

В област Плевен ЧЕЗ Разпределение ще вложи 290 хил. лева, като само в реконструкция на мрежите в с. Градина и с. Долни Луковит ще бъдат инвестирани 250 хил. лева.
В област Враца стартират проекти за 207 хил. лева, основният от които е ремонт на мрежата по ул. „Ломска“ в гр. Козлодуй след изграждане на трафопост. В този проект ЧЕЗ Разпределение влага 120 хил. лева.
За област Ловеч са заделени 136 хил. лева, от които 96 хил. лева за изграждане на трафопост и нов кабел в с. Орешак - община Троян.
В област Монтана проектите са на стойност 152 хил. лева, от които 55 хил. лева са предназначени за реконструкция на кабел 20 киловолта в гр. Лом.
 
Стартиращите през май общо 35 проекта на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България, са част от рекордната по обем инвестиционна програма на дружеството за 2017 г., възлизаща на 130 млн. лева.