/ ThinkStock/Getty Images
Разпоредиха проверка за прилагането на сила от полицаи при задържане на мъж след сигнал за силна музика, съобщиха от полицията.

Задържаха 37-годишен мъж, оказал съпротива и неподчинение на полицейски служители. На 20 май екип на полицията се е отзовал на сигнал за нарушаване на нощната тишина на адрес в областния град. Установено е, че от отворените прозорци на къщата се чува силна музика и извикали собственика.

Предупредили са го с писмен протокол на основание да не нарушава нощната тишина и след като общественият ред бил възстановен продължили по маршрут обход на района. Десет минути по-късно отново бил получен сигнал за нарушаване на нощната тишина на същия адрес и на място пристигнали същите служители.

Потърсено било съдействие и от автопатрул на Първо РУ. Четиримата полицаи влезли в къщата и в една от стаите заварили компания от петима мъже, които слушали силна музика. Разпоредили на 37-годишния мъж да излезе от стаята, за да му бъде съставен акт за административно нарушения.

Мъжът категорично отказал да се подчини на разпорежданията, започнал да крещи и обижда униформените. Пристъпвайки към задържането му и при опитите да бъде изведен, нарушителят посегнал, ударил и скъсал ръкава на униформата на единия от служителите, започнал да рита останалите, опитвайки се по всякакъв начин да осуети изпълнението на служебните им задължения.

За да не се допусне ескалиране на напрежението и с цел задържането му, се е наложило използването на помощни средства и физическа сила.