Разкриха убийците на 61-годишен мъж,  пребит край село Ясен
Разкриха убийците на 61-годишен мъж, пребит край село Ясен / dariknews.archive

Плевенските полицаи разкриха извършителите на убийство. Разследването е започнало непосредствено след постъпил сигнал на 8 декември в 11 часа, информираха от полицията в Плевен.

В ливада в землището на село Ясен, община Плевен, е открит труп на мъж. Установена е самоличността му – 61-годишен от село Ясен. При извършения оглед са установени кръвонасядания в лявата част на шията и охлузвания в лявата част на лицето. Уведомен е прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен. Трупът е приведен в КСДМ - Плевен за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

От проведените оперативни действия са установени извършителите на деянието – 24-годишен и 22-годишен, и двамата от село Дисевица. Срещата между убития и извършителите е инцидентна и е възникнал конфликт на битова основа. Извършителите нанесли удари на жертвата си с твърд предмет.

Мъжете са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство. По разкриване, доказване и документиране на престъплението работиха криминалисти от Първо РУМВР – Плевен, Второ РУМВР – Плевен, ОДМВР – Плевен и прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен.