/ dariknews.bg
Районна прокуратура-Плевен  внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишен мъж за телефонни измами.

Обвинението срещу Лазар Г. е за това, че през периода 01 март 2017 г. - 08 март 2017 г. в Плевен, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители с неустановено лице, с цел да набавят  за себе си имотна облага, възбудили и поддържали у различни лица заблуждение относно обстоятелството, че ще участват в полицейска акция за задържане на  телефонни измамници и с това им причинили имотна вреда в общ размер на 13 634,86 лв., като:
     
Една година затвор за рецидивист, извършил поредни измами постигна

На 01 март 2017 г. в съучастие като съизвършители с неустановено лице, с цел да набавят за себе си имотна облага  възбудили и поддържали у жена заблуждение относно обстоятелството, че  ще участва в полицейска акция  за задържане на телефонни измамници и с това й причинили имотна вреда в общ размер от 1900 лв., - сума  220 лв. и  златни бижута на стойност 1680 лв;

На 08 март 2017 г. в съучастие като съизвършители с неустановено лице, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили  и поддържали заблуждение в друга жена, относно обстоятелството, че ще участва в полицейска акция за задържане на телефонни измамници и с това й причинили имотна вреда в размер на 6 000 евро.
  
Пет години затвор за грабеж на дамска чанта и заплаха за убийство

Обвиняемият намерил обява с която се предлагало работа като „шофьор“. Провел разговор с лице с неустановена по делото самоличност, представило му се като „Иванов„,  който му предложил да участва в телефонни измами, като следвало да взема плик (съдържащ сума от телефонна измама) от определени лица и да го предава на други, посочени от организаторите на телефонната измама.