Пътната обстановка
Пътната обстановка / archiv.DarikNews

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната, както и тези на автомагистрали „Люлин", „Тракия", „Хемус" и „Марица", са сухи.

Поради мъгла е намалена видимостта на 50 метра в района на Своге и Нови Искър, до 150 метра в района на Елена и до 200 метра в района на Витиня, Яна и Саранци. Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Дюлински за товарни автомобили. От 2 ноември ще бъде изцяло затворен за преминаване на моторни превозни средства и Върбишки проход.

В сила са следните ограничения за движение на моторни превозни средства: забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Костенец-Самоков, и над 20 тона - през Айтоски проход.

Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан; ограничения за движение на моторни превозни средства има на главен път Хасково - Свиленград - Капитан Андреево, поради изграждане на временна пътна връзка.