Първи поход Плевен - Тотлебен провеждат тази събота
Първи поход Плевен - Тотлебен провеждат тази събота / dariknews.archive

На 15 октомври - събота край Плевен ще се проведе първия поход Плевен - Тотлебен с мото „Да слезем от колите и да повървим пеша!"
Това обяви кметът на плевенското село Тотлебен Емил Гашев в пресклуба на БТА в Плевен.
С него бяха и представители на две плевенски фирми - французинът Григорян Крикорян и Красимир Танчев, с чиято финансова помощ се организира събитието.

Първи поход Плевен  Тотлебен провеждат тази събота
netinfo

Началната точка на похода ще е в близост до Кожухарската чешма - до табелата на Плевен на изхода за Русе.

23 км ще бъде дължината на маршрута като походниците ще влязат в село Гривица и ще минат край летището. След това маршрутът продължава през местността „Шумата". Следват град Славяново и село Тотлебен, където участниците в похода ще бъдат посрещнати на центъра с весела програма. До сега във фейсбук страницата на кмета на Тотлебен, желание за участие са заявили около 40 души.

Първоначално идеята е била, маршрутът да бъде 31 км, но с оглед да се избегне движението по шосето, където би било трудно обезопасяването на походниците, е решено той да бъде съкратен и да минава само в близост до главния път Плевен - Русе.

На старта на похода участниците ще получат шапки и тениски с логото на похода, предвидена е и подкрепяща закуска и минерална вода. На няколко места по маршрута ще бъдат организирани пунктове за вода и закуски.

Атрактивна програма е предвидена в центъра на Тотлебен. След посрещането на походниците, там ще свири младежка груга, ще има DJ, а специалното участие ще бъде за "Тотлебенските баби" и Маргарита Крумова - ученичка в четвърти клас в НУ"Христо Ботев", която допълнително учи пеене и при Анелия Дечева.

Организаторите уточниха, че след приключване на веселието е осигурен автобус, който да върне участниците в похода обратно в Плевен.

Телефонът, на който може да се обади всеки желаещ да се включи в похода тази събота е: 0888 213 770