Продължава спасителната операция в района на Крушунските водопади
Продължава спасителната операция в района на Крушунските водопади / dariknews.archive

Спасители от Ловеч, Велико Търново и Плевен,както и алпинисти продължават с опитите да извадят двамата туристи, затрупани в района на Крушунските водопади.

В петък огромно количество земна маса затрупа младо семейство. По първоначална информация на полицията става въпрос за българка с двойно гражданство и англичанин. Жена, пострадала при инцидента, е в болница в Плевен.

Екипите, ангажирани със спасяването на хората, са разчиствали срутилите се тонове скалната маса до 4 ч. тази сутрин и след двучасова почивка спасителните операции са били възобновени в 6 ч. сутринта. Очаква се специализирана техника от София и Монтана, с която да бъдат разрушени две огромни скали, съобщи кметът на община Летница - Красимир Джонев. По думите му автотранспортна техника не може да стигне до мястото, по въздух също не може, единственият начин е чрез пренасяне.

Спасителите са затруднени и от шума на водата, който не позволява да се чуят евентуални викове на двамата туристи.
Има малка вероятност двамата да са оцелели, каза зам.-областният управител на Ловеч - Георги Терзийски.
Най-вероятната причина за инцидента е образувало се свлачище. До момента подобен инцидент в този район не е регистриран.

В предаването на Милен Цветков по Нова ТВ архитект Димитър Димитров обаче заяви, че на няколко пъти са се случвали инциденти с него и близките му, докато се е разхождал в района.
Планинският водач Момчил Дамянов коментира, че трябва отговорно поведение на хората, които правят еко пътеки. Според него проблемът е в липсата на лицензирани еко пътеки./vesti.bg/