/ МВР
Голямо количество незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са иззети при проверки в частни домове в град Кнежа. Полицейските действия са предприети за периода от 14 октомври до 16 октомври.

Извършени са проверки на 13 адреса. Иззети са 268 боеприпаса с различен калибър, една гилза, 8 пистолета, два ударника, 5 пушки и 11 метални цеви с различен калибър. Образувани са седем досъдебни производства. На 14 октомври около 17.00 часа в имота на 38-годишен са немерени 85 патрона от различен калибър, два самоделно изработени пистолети без маркировка, неустановен калибър и два самоделно изработени ударници за тях, пневматична пушка в разглобено състояние, фабрично китайско производство „GRIZZLY", две самоделно изработени метални цеви с еднакви размери, с монтирани на тях патронници, предназначени за ловен патрон 12 калибър.

Собственикът им не е представил надлежно разрешително. В къщата на 34-годишен са открити самоделно изработена еднозарядна пушка в разглобен вид със сгънат приклад, пригодена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър - 5,6 мм, 22 боеприпаса калибър 5,6 мм. и една гилза калибър 5,6 мм.

В дома на 61-годишен са установени пневматична пушка модел и марка "Ichanchai china", пригодена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър - 5,6 мм и 35 броя боеприпаси калибър 5,6 мм с маркировка на дъното "V".     
ОДМВР-Плевен