/ DarikNews.bg, архив
Незаконно притежавани боеприпаси и добити дърва за огрев без контролна горска марка са намерени и иззети в хода на започналата днес специализирана полицейска операция, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР във Враца Красимир Василев.

Специализираната операция започна тази сутрин в областта от община Бяла Слатина. Тя е превантивна и основната й цел е пресичането на купуването на гласове и на корпоративния вот, уточни Василев.

Досега са проверени 11 сигнала за нарушения на изборните права на гражданите, като не са установени факти и документи, потвърждаващи сигналите. Продължава работата по други четири сигнала.

Съставени са 20 предупредителни протокола по член 65 от Закона за МВР.  

В хода на операцията обаче се работи по установяването и на други престъпления и нарушения. Освен намерените боеприпаси и бракониерски добити дърва, е разкрит и задържан извършителят на взломна кражба. По всички случаи са започнати досъдебни производства. 

Проверени досега са 136 автомобила и 167 лица. Съставени са седем акта и са издадени 49 фиша по Закона за движение по пътищата. Специализираната полицейска операция продължава и през следващите дни.
БТА