Преглед на Посредник и BG Север
Преглед на Посредник и BG Север / netinfo
“Посредник” помества тази сутрин информация за това кой и как може да се вози с училищните автобуси. Материалът е направен по повод сигнал от гражданин, който твърди, че деца от селата не са били допускани да се возят в един от новите, предоставени от МОН, училищни автобуси за извозване на ученици към средищните училища. От отдел “Образование” на Общината обясняват, че на учениците, които имат право да ползват жълтите возила се издава специална карта, която е тяхната застраховка, а останалите не могат да се возат в автобуса. Темата продължава и на вътрешните страници на вестника.

Представиха туристически пътеводител на Никопол и Турну Мъгуреле, пише още “Посредник” днес. Той е част от проекта “Интегриран трансграничен туризъм – бъдещето на Никопол и Турну Мъгуреле, финансиран от ФАР. Туристите ще имат две възможности за исторически и религиозен тур, подробностите са поместени на страница 6 в изданието.

Десетина дни преди официалното откриване на “Метро” в Плевен все още тече усилено строителство, показват наблюденията на колегите от “Посредник”. Проверка на екип на вестника показва и как ще се стига до най-новия хипермаркет в града и кой от вариантите за подход към магазина са предпочели инвеститорите.

Плевен, София и Сливен обявиха партньорство за добро управление в полза на гражданите, пише от вътрешните си страници вестника. Това стана на съвместна среща на кметовете на трите общини, организирана със съдействието на Европейски институт. Целта на съвместния проект, който ще продължи една година, е да се идентифицират добрите и ефективни начини за създаване на добро, почтено и прозрачно управление, в полза на гражданите.

„Детски градини масово рекетират родителите”, гласи водещото заглавие в новия брой на “BG Север”. Законно ли е събирането на суми за играчки, помагала, тоалетна хартия и сапуни, според родителите и от какво още се оплакват потърпевшите майки, разказват колегите от страниците на седмичника.


По-подробно за нови видове измами, можете да разберете от страницата за конфликти.


„Абсурдните реклами” пък е темата на екипната разработка на вестника. Фирмени знаци и призиви на отдавна несъществуващи предприятия, оригинални хрумвания за привличане на клиентите от зевзеци-предприемачи, неграмотни или неотговарящи на правилата и наредбите за външна реклама, са поместени на страница 5 в “BG Север”.


Страницата за политика тази седмица е на тема новата коалиция ВМРО-ЛИДЕР. Какви са перспективите й в бъдещите парламентарни избори, на какви идейни основи се гради и какво мислят лидерите на ЛИДЕР в Северна България.
В голямото интервю тази седмица с доц. Радка Гайдарова колегите разговарят за проблемите в психиатрията и доколко промените в българската здравна система засегнаха този сектор от медицината.