Преглед на печата  днес
Преглед на печата днес / dariknews.bg
Преглед на печата днес
49109
Преглед на печата днес
  • Преглед на печата днес

300 нови работни места в община Плевен

В момента се правят заявките за капиталови средства, подготвя се и предложение за откриване на 300 нови работни места по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" схема „Развитие", каза на брифинг доц. Стойков. Той обясни, че е възложил на кметовете да решат по колко човека могат да бъдат включени от населено място. По тази програма в продължение на 2 месеца наетите ще бъдат обучени за градинари, озеленители, поддръжка и строителни работи, и после в рамките на година ще работят на минимална заплата, която се покрива от държавата. Така хем ще бъдат открити нови работни места, хем населените места ще бъдат облагородени. Задължение на кметовете ще е всеки ден да водят отчет за свършената през деня работа, а в края на месеца да се отчитат на Общината.

Дете спаси братчето си при пожар
Родителите отишли за цигари

2-годишно момченце е пострадало при пожар в частен дом в Никополското село Новачене. Около 23 часа на 15 януари в къща, намираща се в ромската махала, е възникнал пожар, вследствие на който са унищожени 20 квадрата от покрива, домашно имущество и вещи. При инцидента в къщата са били оставени без родителски надзор деца. Когато пламъците обгърнали стаята, по-голямото дете извело братчето си навън. В произшествието е пострадало по-малкото дете - момченце на 2 години и 7 месеца, което е получило обгаряния по крачетата. Оказана му е лекарска помощ и детето е настанено в отделение по пластична хирургия на Плевенската болница с изгаряния от Втора степен и няма опасност за живота му. Причина за възникването на пожара е паднала свещ, използвана за осветление. Родителите на детето, обяснили, че в къщата нямало ток, а пък те отишли да си купят цигари.

Още нови лица в администрацията

Три нови лица на ръководни постове в Община Плевен представи доцент Димитър Стойков на брифинг в понеделник. Едното е на новия шеф на ЕСГРАОН - Таня Делийска, за която "Посредник" вече писа, тя е работила като старши експерт в институцията 11 години.
Другото ново име е на Ваня Пагелска, която заема поста директор на дирекция "Административно обслужване и международно сътрудничество". Ваня Пагелска е професионалист, натрупал опит в системата на плевенското здравеопазване. До назначаването й в Общината е работила в Медицински университет - Плевен, факултет „Здравни грижи".
Васил Василев е новия началник отдел "Отбранителна и мобилизационна подготовка". Той е завършил военното училище във Велико Търново, има стаж в армията 21 години, като последните 8 години от работата му са били свързани пряко с мобилизационната подготовка. Има и магистърска степен по „Защита на населението при бедствия и аварии

Традицията повелява
През февруари пчеларските пътища водят към Плевен

С приближаването на февруари и празника на Свети Харалампий погледите на пчелари от близо и далеч се отправят към Плевен. Към международното изложение-договаряне "Пчеларство - Плевен" водят и всички пътища през февруари.
Тази година е по-особена, защото от 10 до 12 февруари градът ни ще е домакин на 10-ото издание на международното пчеларско изложение. Форумът се организира от „Партнерс експо" ООД и Областния пчеларски съюз в Плевен със съдействието на всички браншови организации в страната и преминава под патронажа на Министерството на земеделието и храните и на областния управител.

Търсят се 3 500 строители за Израел