Преглед на печата
Преглед на печата / archive.dariknews

Преглед на печата
netinfo

Вестник "Посредник":

Каква работа се оказа, че имат водолази в Тотлебеновия вал и
какво се наложи да чистят

76 години след откриването си, извор на какво е чешмата "Балаклия" -
подробно в текст и снимки

Кои бяха мениджъри за един ден в Плевен и кой апостол
влезе в екипа на "Посредник"

Колко пациенти са лекувани през 2013 г. в клиниката по нефрология в
УМБАЛ и кога е най-висок рискът от хронично бъбречно заболяване

Какви съвети дават аграрни и финансови специалисти на
зеленчукопроизводители

В кой век е театърът ни, щом се налага зрители да носят дърва
за отопление на селските салони

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на печата
netinfo

Темите в "Посоки" днес:

Ученици управляваха Плевен за ден. Двама тийнейджъри седнаха в стола на кмета проф. д-р Димитър Стойков

Правнучка на Георги Парцалев в областната управа. Цветелина Парцалева бе една от общо 12-те ученици, посетили Област Плевен в рамките на инициативата „Мениджър за един ден".

2388 жители на Плевен и областта са се прегледали безплатно от старта на националната кампания на МЗ „Спри и се прегледай". Данните съобщават от Регионалната здравна инспекция

Новият път Кнежа - Искър с 3-годишна гаранция. Ремонтираният участък поема част от трафика на тежкотоварните камиони, пътуващи по посока "Дунав мост" - 2

Набиха семейство заради дълг от 700 лева. Екшънът се разиграл в Славяново, петимата биячи са задържани.

Внимание! Приберете пчелите! На 14 и 15 март /петък и събота/ от 6 до 11 часа и от 18.30 до 20 часа в землището на град Плевен ще се извърши пръскане на рапицата с препарати, предупреждават от Община Плевен

Футбол: Спартак Плевен изпусна победа в Монтана

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на печата
netinfo

Вестник "Зетра":

Био кокошки ще отглеждат в Летница, съобщава регионалният вестник „Зетра", който се чете в Ловешка и Плевенска области.
Идеята е на корейски инвеститори, съобщи пред „Зетра" кметът на общината д-р Красимир Джонев. За целта ще бъдат ангажирани безработни, които ще получат по около 400 пилета и фураж и ще ги отглеждат в дворовете си.

Ученици управляваха Плевен за ден, пише вестникът. За инициативата „Мениджър за един ден" кметът на общината проф. Димитър Стойков имаше не един, а двама приемници - деветокласникът Светлозар Петров от СОУ „П. Яворов" и Александър Костадинов от 11-ти клас в ДФСГ „Интелект". Начело на областната управа пък застана съученичката на Александър Цветелина Парцалева, внучка на именития български актьор Георги Парцалев.

Второкласници от плевенската езикова гимназия откриха собствен магазин в класната си стая и така събраха 102 лева, които ще подарят на болно дете от град Оряхово. Подробности за благородната инициатива на 8-годишните деца разказва „Зетра".

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева ще вземе участие в двудневно национално съвещание с директорите на Регионалните здравни инспекции в страната и директорите на Националните центрове по проблемите на общественото здраве. То ще се състои в с. Чифлик в четвъртък и петък, информира регионалният вестник.

На 1,864 милиона лева възлизат вноските за плевенския офис на НАП през първите четири дни на месец март.
В селата на община Троян започнаха събранията за публичен отчет на дейността на общинската администрация, както и на кметовете и кметските наместници по места.
Традиционното женско рали ще се проведе в Ловеч в събота, на 15-ти март.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Преглед на печата
netinfo

BG-"Север":

„Ченгета и автоджигити в игра на котка и мишка", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Полицията преследва феновете на гонки с коли, но те пък сменят трасетата и така гоненицата продължава.
„Актове за незаконни цигари бол - приходи няма", гласи заглавие от 3 стр. Наказания по общинска наредба се налагат непрекъснато, но никой не си прави труда да ги плаща, е установил вестникът.

На 4 стр. можете да прочетете за визитата на Георги Първанов в Плевен - той откри офис на АБВ тук и се срещна с гражданите. „Идеологията на АБВ е свързана с родоюбието и държавността", заявява лидерът на движението в специално интервю за вестника.

„Над 20 хил. облекла на месец произвежда шивашката фирма „Манева-Томик", информира изданието от страницата си за бизнес. Фирмата съвсем наскоро стартира европроект за обучение на 30 безработни младежи за работа в шевното производство.

За учебен център „Гений", който отчита висока успеваемост, въпреки нелоялната конкуренция, е материалът на 6 стр. На следващата страница можете да прочетете за родното място на Григор Вачков, което превръщат
в парк-музей.

Под заглавие "Млади учени разбиват теорията, че да си учен е скучно занимание" на стр. 9 можете да прочетете за трима плевенчани, които са жива илюстрация колко забавна може да е науката.

Изданието предлага богата спортна информация на стр. 15, а на последната 16-та можете да прочетете как „Плевенчани луднаха по народните танци, топят кила и гонят стреса", както и за най-новата мода сред дамите - белите татуировки.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.